Novinky [2014]

novinka 5 19. 6. 2014

Netrubte zbytečně na lidi s červenobílou holí! Nevidí Vás, ani neslyší.

Praha, 16. června 2014 – Občanské sdružení LORM – Společnost pro hluchoslepé dnes odstartovalo informační a charitativní kampaň „Netrubte zbytečně. Lidé s červenobílou holí Vás nejen nevidí, ale také neslyší.“ Jejím cílem je upozornit nejen motoristickou veřejnost na hluchoslepé spoluobčany, jejichž poznávacím znamením je bílá hůl s červenými pruhy, která označuje souběžné postižení zraku a sluchu. Součástí kampaně je také finanční sbírka pro LORM, který se v současné době kvůli novému systému přidělování státních dotací potýká s nedostatkem financí.

Tisková zpráva v úplném znění: Netrubte zbytečně na lidi s červenobílou holí! Nevidí Vás, ani neslyší.

novinka 4 12. 6. 2014

Veselá hluchoslepá Letná: hry, zábava, zážitky a poznání

Občanské sdružení LORM, které pomáhá lidem s hluchoslepotou, zve všechny malé i velké 19. června na zábavné a zážitkové odpoledne na „Veselou hluchoslepou Letnou“. Na plácku uprostřed Letné nedaleko občerstvení Na Baště budou pro návštěvníky připravena zážitková stanoviště, kde si formou sázek může každý vyzkoušet každodenní i zábavné činnosti bez zrakové a sluchové kontroly, např. ujít trasu s červenobílou holí v klapkách, naučit se Lormovu abecedu, komunikovat v taktilním znakovém jazyce nebo napsat svoje jméno v Braillově písmu. „Často se nás lidé ptají, jaké to je žít bez zraku a sluchu a že si to nedokáží představit,“ přibližuje smysl akce Mgr. Petra Zimermanová, ředitelka sdružení LORM. „Proto jsme se rozhodli lidem hluchoslepotu alespoň částečně přiblížit. Naše sdružení LORM pomáhá lidem s hluchoslepotou již přes 20 let, ale povědomí o tomto duálním smyslovém postižení u nás je stále velmi malé. Málokdo například vůbec tuší, co znamenají červené pruhy na bílé slepecké holi,“ doplňuje svá slova.

Tisková zpráva v úplném znění: Veselá hluchoslepá Letná: hry, zábava, zážitky a poznání

novinka 3 11. 4. 2014

Dav, adrenalin, odpadky a skvělá atmosféra aneb pražský půlmaraton z pohledu hluchoslepých

Sobota 5. dubna 2014 přinesla Lence, Milanovi, Vaškovi a Davidovi novou výzvu – rozhodli se podpořit svoji organizaci LORM – Společnost pro hluchoslepé během půlmaratonu ve štafetě na závodě Sportisimo 1/2 Maraton Praha. Tři hluchoslepí přibrali mezi sebe jednoho nevidomého nadšence a na trasu se vydali společně se 4 traséry!

Tisková zpráva v úplném znění: Dav, adrenalin, odpadky a skvělá atmosféra aneb pražský půlmaraton z pohledu hluchoslepých

novinka 2 3. 4. 2014

Tipněte si, za kolik uběhnou naši hluchoslepí sportovci ve štafetě půlmaraton a vyhrajte triko se srdcem!

Milí naši příznivci a fandové,

už tuto sobotu můžete přijít fandit našim borcům, třem hluchoslepým a jednomu nevidomému běžci, kteří poběží se svými traséry za LORM ve štafetě pražský půlmaraton. Start je ve 12.00 na Palachově náměstí na Praze 1.

Navíc si však můžete tipnout, za jaký čas naše štafeta půlmaraton dá! Kdo se svým tipem nejvíce přiblíží cílovému času, vyhraje od nás krásné bílé triko s červeným pruhovaným srdcem a podpisy od všech našich sportovců.

Tisková zpráva v úplném znění: Tipněte si, za kolik uběhnou naši hluchoslepí sportovci ve štafetě půlmaraton a vyhrajte triko se srdcem!

novinka 1 3. 4. 2014

Hluchoslepí poběží v sobotu půlmaraton a podpoří tak svoji organizaci LORM!

Čtyřiatřicetiletý masér Vašek z Opavy, aktivní důchodce a nadšený včelař Milan z Českých Budějovic, pětatřicetiletý David, který je vedoucím hudebního oddělení v Karlínském Spektru a krásná osmadvacetiletá lektorka keramiky Lenka ze Žižkova. Co ti všichni mají společného? Kromě zrakového a sluchového postižení je spojuje zájem podpořit aktivně organizaci, která jim mnoho let pomáhá, LORM – Společnost pro hluchoslepé. Ptáte se jak? Už několik měsíců se každý po svém připravují na pražský půlmaraton, který poběží už tuto sobotu 5. dubna ve štafetě. Tři hluchoslepí a jeden nevidomý sportovec se však nevydají na běžeckou trať centrem Prahy samotní, každý poběží se svým trasérem/trasérkou.

Tisková zpráva v úplném znění: Hluchoslepí poběží v sobotu půlmaraton a podpoří tak svoji organizaci LORM!

Ročník 2023:

Ročník 2022:

Ročník 2021:

Ročník 2020:

Ročník 2019:

Ročník 2018:

Ročník 2017:

Ročník 2016:

Ročník 2015:

Ročník 2014:

Ročník 2013:

Ročník 2012:

Ročník 2011:

Ročník 2010:

Ročník 2009:

Ročník 2008:

Ročník 2007:

Ročník 2006:

Ročník 2005:

Ročník 2004:

Ročník 2003:

Ročník 2002:

Sbírka   |   Tiskové zprávy   |   Doprovodné akce   |   Stáhněte si   |   Pro dobrovolníky   |   Děkujeme   |   Fotogalerie   |   Minulé ročníky   |   Kontakt   |   LORM   |   Jak můžete pomoci
© Copyright LORM – Společnost pro hluchoslepé z.s., 2014